Terug naar blog
Blog Img

3 vragen die je moet stellen voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan in Life Sciences

Ben je toe aan een nieuwe stap als het gaat om je wetenschappelijke carrière? Je bent niet alleen. Uit onderzoek van Prudential bleek dat 26% van de werknemers van plan is om een andere baan te zoeken zodra de dreiging van de pandemie is afgenomen, en 1 op de 5 heeft inmiddels al een carrièreswitch gemaakt.

Misschien wil je je balans tussen werk en privé een boost geven, je arbeidsvoorwaardenpakket uitbreiden of gewoon een geheel nieuwe uitdaging aangaan. Maar voordat je begint met het uitdelen van je cv, moet je ervoor zorgen dat je weet waarnaar je op zoek bent en waarom. Misschien merk je zelfs dat je gelukkiger bent als je blijft zitten, ook al is het maar voor een korte tijd.

Dit zijn 3 grote vragen die je moet stellen (en beantwoorden) voordat je een carrièreswitch maakt.

1. Voel je je uitgedaagd?

Iedereen zou zich uitgedaagd moeten voelen op het werk, vooral nieuwsgierige en innovatieve life sciences-werknemers. Als je alles hebt bereikt wat je kunt in je huidige functie en je bent al een tijdje water naar de zee aan het dragen, dan kan dit een goed teken zijn dat je toe bent aan een nieuwe stap. Maar denk ook aan interne transfer; dit kan een geweldige kans zijn om naar een nieuw onderdeel van het bedrijf te kijken of betrokken te raken bij een nieuw project of initiatief. Maak duidelijk aan je collega's en baas dat je geïnteresseerd bent om je vleugels uit te slaan, het kan een onverwachte kans opleveren.

2. Wat zijn je waarden?

Je waarden maken je tot wie je bent en wanneer je ze koppelt aan een baan of werkgever, vergroot je waarschijnlijk je tevredenheidsniveau. Steeds meer organisaties realiseren zich dat hun bedrijfsdoel een tastbare verbinding moet hebben met wat hun werknemers elke dag beleven. Dit is vooral belangrijk in life sciences, waar veel organisaties een betekenisvolle impact hebben op de rest van de wereld. Of je nu een passie hebt voor het veranderen van levens, het redden van de planeet of het verbeteren van gezondheid, denk na over hoe jouw waarden overeenkomen met je huidige werkgever en of iemand anders misschien beter bij je past.

3. Wat is het belangrijkste in je leven buiten je werk?

Een carrière gaat over meer dan werk. Het gaat erom je de middelen en flexibiliteit te geven om de andere dingen die ertoe doen in je leven te ondersteunen. Of je nu een passie hebt voor tijd doorbrengen met je gezin, reizen of een bepaalde hobby, je baan moet helpen om de dingen die belangrijk voor je zijn van brandstof te voorzien en te accommoderen. Beperkt of ondersteunt je huidige functie je passies? Of kan een nieuwe baan je extra flexibiliteit bieden om te doen wat je het liefste doet, zowel binnen als buiten de werkplek?

Kelly kan helpen met je zoektocht naar een baan in de Life Sciences. We zijn experts op het gebied van werving in life sciences en we werken samen met enkele van de grootste en meest innovatieve life sciences organisaties ter wereld. Neem contact op om je zoektocht te starten en een functie te vinden die bij je past.