Terug naar blog
Blog Img

Hoe vind je de beste thuiswerkbaan?

Waar let je op als je solliciteert? De mogelijkheid om rapporten op te stellen vanuit je bed, of de kosten voor woon-werkverkeer te verlagen en elke dag vroeg te kunnen starten op werk.

 

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van een fulltime thuiswerkbaan. Met andere woorden, een baan waarbij je zelden (of nooit) een echt kantoor binnenstapt. Dit pre-pandemische concept van thuiswerken nam echt een vlucht toen kantoren gedwongen werden te sluiten tijdens de pandemie. De flexibiliteit die wordt geboden door thuiswerken geeft werknemers de mogelijkheid om productief te zijn zonder ooit het huis te verlaten. Deze omschakeling blijkt zelfs de productiviteit te verhogen: 81% van de werknemers merkt een stijging op en meer werkgevers dan ooit bieden nu thuiswerken of hybride werken aan.

Terwijl steeds meer bedrijven fulltime thuiswerken aanbieden, zijn niet alle thuiswerkbanen gelijk. Nu voordelen zoals een betere balans tussen werk, privéleven en kostenbesparingen op het dagelijkse woon-werkverkeer gemeengoed worden, is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de mogelijkheid om vanuit huis te werken en meer inzicht te krijgen in hoe het zal werken voor jou. Als je een baan op afstand wilt vinden die je carrière vooruithelpt, raden we je aan naar de volgende vier dingen te zoeken in een thuiswerk- vacature:

1. Door het bedrijf verstrekte apparatuur. Om effectief vanuit huis te kunnen werken, heb je hoogwaardige technologie nodig waarmee je alles kunt doen wat de functie van je vereist. Het moet ook robuuste beveiligingssoftware hebben. Om je virtuele werk met succes uit te voeren, moet je beschikken over goede apparatuur die de platforms en software ondersteunt die je werkgever gebruikt. Dit moet minimaal een laptop en smartphone bevatten, evenals vooraf geïnstalleerde cyberbeveiligingssoftware.

2. Technische ondersteuning. Hoewel je vanuit huis werkt, is het belangrijk om te weten dat je ondersteuning hebt, mocht je die nodig hebben. Zelfs de beste apparatuur kan problemen krijgen, en als virtuele werker wil je niet achterblijven als je laptop crasht. Zorg er altijd voor dat het bedrijf toegewijde technische ondersteuning biedt: het bespaart je later hoofdpijn en geeft je gemoedsrust waardoor het je werk effectief kunt aanpakken.

3. Een ondersteunende manager die gericht is op teambuilding. Het hebben van een thuiswerkbaan kan eenzaam zijn: sommige virtuele werknemers kunnen zich geïsoleerd voelen omdat ze nooit contact hebben met collega's. Veel werkgevers die externe werknemers willen ondersteunen, zullen echter programma's gebruiken waarmee je in een virtuele ruimte met je team kunt communiceren. Daarnaast moet je manager je betrekken bij teamevenementen, bijvoorbeeld door wekelijkse fysieke vergaderingen te houden en een geweldige bedrijfscultuur te cultiveren. Kies een plek waar regelmatig uitjes worden georganiseerd (fysiek of thuis); behalve dat je het huis uit gaat, is het een uitstekende kans om relaties op te bouwen met je collega's die je misschien moeilijk online vindt.

4. Duidelijke loopbaankansen. Veel thuiswerkers zijn bang dat ze promoties en andere kansen mislopen omdat ze niet de kans hebben om persoonlijke relaties met hun managers op te bouwen. Gelukkig bieden veel werkgevers loopbaantrajecten voor virtuele werknemers. Staat dit niet in de vacature, vraag dan direct aan je recruiter of de werkgever welke doorgroeimogelijkheden er zijn.

Thuiswerken kan lonend zijn, en met de juiste werkgever kan het je een mooie toekomst bieden in een wereld waar meer dan 50% van de mensen meer uren op afstand wil werken. Zorg ervoor dat je over de tools en ondersteuning beschikt die je nodig hebt om je werk goed te doen, en niets zal je ervan weerhouden een efficiënte, productieve werknemer te zijn die snel vooruit kan binnen het bedrijf.

Ben je op zoek naar je droombaan op afstand? Zet de eerste stap door hier te klikken om door onze huidige vacatures te bladeren of neem vandaag nog contact op met ons.