Terug naar blog
Blog Img

De beste bazen ter wereld doen deze 10 dingen

Heb je ooit een hele goede baas gehad? Iemand die altijd het beste in je naar boven heeft gehaald, je het gevoel heeft gegeven dat je gewaardeerd wordt en die je heeft geïnspireerd om harder te werken dan ooit tevoren? Dan begrijp je hoeveel verschil een goede leidinggevende kan maken voor je motivatie en prestaties. Dus als je wilt dat je team goed presteert, is het handig om de gewoontes van de beste bazen ter wereld over te nemen.

Bekijk deze 10 gewoontes van goede bazen:

  1. Ze zijn goed in communiceren. Geweldige leidinggevenden weten hoe ze moeten luisteren naar wat hun mensen zeggen - en hoe ze zich met hen moeten inleven. Ze begrijpen ook dat hoe transparanter ze zijn over wat er aan de hand is en waarom, hoe groter de kans is dat hun teams hun best doen.

  2.  Ze versterken hun mensen. In plaats van hun teamleden te micro-managen, bieden goede bazen hen de kennis, tools en ondersteuning die ze nodig hebben om hun werk goed te doen zonder constant toezicht.

  3.  Ze coachen. Volgens Inc., zien de beste bazen problemen als leermogelijkheden. Ze helpen hun teams om problemen op te lossen door inzichten te delen en begeleiding te bieden, zodat hun mensen kunnen groeien en meer ervaring kunnen opdoen.

  4.  Ze hebben verantwoordelijkheidsgevoel. Geweldige bazen weten dat het bij hen ophoudt - en als er iets misgaat, is dat omdat ze het niet op tijd hebben gecorrigeerd. Dus in plaats van hun teams de schuld te geven, nemen ze de volledige verantwoordelijkheid.

  5.  Ze staan ​​open om nieuwe dingen te proberen. Volgens Business Insider volgen bazen niet bepaalde processen 'omdat het altijd zo is geweest'. Ze zijn altijd op zoek naar de beste manier om dingen te doen - dus zijn ze bereid hun mensen de ruimte te geven om te innoveren en te experimenteren.

  6.  Ze geven constructieve feedback. De beste bazen bieden objectieve beoordelingen van de prestaties van hun teamleden en geven tips over hoe ze kunnen verbeteren.

  7.  Ze creëren een veilige, inclusieve werkomgeving. Ze bevorderen het vertrouwen tussen teamleden, zodat iedereen zich zelfverzekerd genoeg voelt om vragen te stellen en nieuwe ideeën te delen.

  8.  Ze dagen hun werknemers uit. Goede bazen weten dat hun mensen alleen betrokken blijven en groeien als ze worden uitgedaagd in hun werk. Daarom zorgen ze voor ontwikkelmogelijkheden.

  9.  Ze geven het goede voorbeeld. Ze vragen nooit iets van hun medewerkers dat ze zelf niet zouden doen.

  10.  Ze werken aan hun eigen ontwikkeling. Ze werken aan hun zelfontwikkeling, zodat ze hun teamleden kunnen blijven ondersteunen. Ze doen nieuwe vaardigheden op en gaan nieuwe uitdagingen aan om hun eigen kennis en ervaring op te bouwen.​

​Als je dit gedrag aanleert, ben je snel op weg om een betere baas te worden. Je helpt je ​​mensen meer vertrouwen te krijgen in je capaciteiten en inspireert hen om het beste uit zichzelf te halen - elke dag van de week.

Bronnen:

https://www.inc.com/justin-bariso/google-says-best-bosses-in-world-do-these-10-things.html

https://www.businessinsider.nl/signs-you-are-a-good-boss-2017-6