Blijven of vertrekken? Redenen om geen ontslag te nemen

Aug 31, 2022

Sinds een paar jaar is de macht in handen van werkzoekenden. The Great Resignation ''Het grote ontslag' haalde overal de krantenkoppen toen de pandemie veel mensen ertoe aanzette grote veranderingen aan te brengen in hun werk en privéleven. Dit zorgde ervoor dat sommige managers baalden omdat ze vaardigheden verloren die moeilijk te vervangen waren in een competitieve arbeidsmarkt.

Maar is het altijd beter voor je carrière om in iets nieuws te duiken? Een recent artikel van Fast Company zette ons aan het denken... misschien niet. Het is verleidelijk om de massa te volgen, maar voor veel werknemers is het misschien beter om te blijven waar ze zijn. Hier zijn enkele belangrijke redenen om bij je huidige organisatie te blijven en tegelijkertijd je carrière te versnellen.

Je zou extra verantwoordelijkheid kunnen krijgen


In je huidige baan blijven zou niet moeten betekenen dat elke dag hetzelfde is. Als je vaardigheden en zelfvertrouwen groeien, vraag je baas of er nieuwe en complexere taken zijn die je op je kunt nemen. Je vergroot niet alleen je reputatie als goede werknemer, maar krijgt ook de kans om je ervaring en vaardigheden te vergroten. The Great Resignation kan beteken dat je team kleiner is, waardoor je de kans krijgt om een ​​grotere impact te maken.

Je kunt je ervaring ontwikkelen door middel van projecten


Als je je vaardigheden wilt uitbreiden, maar nog niet helemaal klaar bent om naar een hogere functie te gaan, kan een project je helpen om je vaardigheden te vergroten. Zoek naar kansen om je kennis te vergroten en samen te werken met collega's in verschillende delen van het bedrijf. Met aanhoudende tekorten aan talent is dit het perfecte moment om andere functies en specialismen te ontdekken terwijl jij je horizon verbreedt. Je manager zal je initiatief waarschijnlijk ook waarderen!

Je zou promotiekansen kunnen achterlaten


Vasthouden aan je huidige functie betekent niet dat je je carrière ambities moet opgeven. Als collega's vertrekken, kunnen ze promotiekansen laten liggen. Het is vaak gemakkelijker om een ​​hogere rol te krijgen in een organisatie waar mensen je vaardigheden begrijpen dan in de open markt en bedrijven zullen waarschijnlijk intern kijken voordat ze een functie op de markt brengen. Beter loon, secundaire arbeidsvoorwaarden en geen vervelende zenuwen op de eerste dag? Ja graag!

Je zou afscheid kunnen nemen van giftige collega's


Iedereen heeft wel een paar collega's met wie ze het niet eens zijn - en elke dag met hen werken kan vervelend zijn. Nu meer mensen naar nieuwe weilanden verhuizen, zou je afscheid kunnen nemen van die mensen die het moeilijker voor je maken om te genieten van wat je doet. Een minder giftige werkomgeving kan het ook makkelijker maken om te schitteren in je huidige functie.

Je ideeën hebben meer aanzien


Hoe langer je ergens blijft en hoe kleiner je team, hoe meer aanzien je ideeën en inzichten kunnen hebben Als je graag de richting van je team of de bredere organisatie wilt beïnvloeden, kan blijven waar je bent de perfecte gelegenheid om je stempel te drukken. Of je nu het voortouw wilt nemen in een nieuwe campagne, een nieuwe marketingstrategie wilt voorstellen of een al lang bestaand proces wilt verbeteren, het aantal jaar ervaring heeft waarschijnlijk een positieve invloed op hoe je volgende goede idee wordt ontvangen.

Als je al een tijdje denkt aan solliciteren naar een nieuwe baan, haal dan diep adem. Ja, soms is vertrekken de juiste keuze, maar soms loont het echt om even bij een organisatie te blijven. Doe je onderzoek, denk na over de voor- en nadelen van een nieuwe rol en doe uiteindelijk wat goed voelt voor jou en je carrière.

18 Dec, 2023
But is it always better for your career to leap into something new?
28 Nov, 2023
In today's competitive job market, it's not just your qualifications and work experience that set you apart from the crowd. Your soft (albeit the strangest) skills can be the deciding factor in landing your dream job and thriving in your professional journey. Employers highly value these essential interpersonal abilities and are transferable across various industries and job roles. In this blog post, we'll delve into the world of soft skills, why they matter, and how to highlight them in your resume and interviews.
23 Nov, 2023
The way we work has evolved dramatically in recent years with the rise of remote and hybrid work options – and it’s not just about “to wear or not to wear” pyjama bottoms during Zoom calls. These flexible work arrangements have not only transformed our professional lives but also have the potential to impact the environment significantly. In this blog post, we will compare the environmental sustainability of remote and hybrid work to traditional office work, shedding light on the pros and cons of each approach.
Share by: