Balans. Waarom het essentieel is om je ogen gericht te houden op je bestemming en niet te luisteren naar applaus.

Aug 01, 2023

Je hebt deze gasten vast wel eens gezien wanneer het circus naar jouw stad kwam of misschien op televisie. Ze lopen op een koord op een indrukwekkende hoogte, soms zonder verzekering, soms met een lange stok die de leegte aan de rechter- en linkerkant aftast. Ze lopen langzaam, proberen eerst met hun tenen het koord uit, maken kleine stapjes, hun ogen gericht op het kleine platform waar ze binnenkort willen landen. Ze kijken nooit naar beneden. Ze luisteren niet naar een publiek dat applaudisseert of verbaasd inademt. Ze zijn geconcentreerd op het behouden van hun balans.

Om balans te behouden.


Laten we van het koord boven de arena of het podium afstappen. Laten we dichterbij naar balans kijken, waar het zijn oorsprong heeft en de geheimen van het behouden ervan.


Is het een kunst? Of is het een vaardigheid? Kun je leren om balans te houden? Of is het een aangeboren vaardigheid die alleen gymnasten, kunstschaatsers, circusartiesten en balletdansers van nature hebben?


Wil je de geheimen weten van een ballerina die 32 fouettes moet uitvoeren, een complexe balletbeweging die 360 graden draaien vereist op hoge snelheid terwijl ze staat op de punt van een balletschoen?Allereerst is het behouden van balans een vaardigheid die mensen jarenlang moeten leren. In ballet, sport, circus, het echte leven en... het werkleven. Een ballerina leert om één punt te kiezen en haar ogen erop te richten als ze haar 32 fouettes maakt, een complexe balletbeweging die 360 graden draaien vereist op hoge snelheid terwijl ze staat op de punt van een balletschoen. Ze focust zich op één ding dat haar rechtop houdt. Ze kijkt nergens anders naar.

Gymnasten in sommige disciplines worden constant getraind om de balk onder hun voeten te voelen. Ze zijn voorbereid om precies op de balk te landen na het springen en de ongelooflijke acrobatiek die we bewonderen in wedstrijden.


Maar laten we teruggaan naar de circusartiesten waarmee we begonnen zijn. Vaak hebben ze een lange stok in hun handen om hun balans te houden. Zit hun geheim in de stok? En wat is het geheim?


Je hoeft geen balletdanser, gymnast of circusartiest te zijn om het idee van balans te begrijpen. Hier zijn je eerste twee stappen in je balanstraining:


  1. Houd je belangrijkste prioriteiten in gedachten. En heb een duidelijk idee over wat heel belangrijk voor jou is en waar je bereid bent compromissen te sluiten. Maar luister niet naar externe meningen die niet overeenkomen met jouw idealen. Vergeet het applaus van het publiek - focus op jezelf.
  2. Gebruik wat hulp om overeind te blijven en je doelen te bereiken. Stel je voor dat je leven verdeeld is over twee uiteinden van de helpende stok: je baan bevindt zich aan het ene uiteinde en je privéleven aan het andere. Hoe comfortabel voel je je nu op je hoogte met de last aan beide uiteinden? Je hebt ondersteuning nodig.


Wij bij Kelly hechten veel belang aan balans. De balans tussen het privéleven van mensen en hun werk. De balans tussen waardering voelen en professionele doelen, of tussen buitengewone resultaten behalen en geïnspireerd zijn.


Praat vandaag nog met Kelly. Wij zijn geen balletcoaches of sporttrainers, maar we weten veel over hoe belangrijk werk/privé-balans is in ons leven.

18 Dec, 2023
But is it always better for your career to leap into something new?
28 Nov, 2023
In today's competitive job market, it's not just your qualifications and work experience that set you apart from the crowd. Your soft (albeit the strangest) skills can be the deciding factor in landing your dream job and thriving in your professional journey. Employers highly value these essential interpersonal abilities and are transferable across various industries and job roles. In this blog post, we'll delve into the world of soft skills, why they matter, and how to highlight them in your resume and interviews.
23 Nov, 2023
The way we work has evolved dramatically in recent years with the rise of remote and hybrid work options – and it’s not just about “to wear or not to wear” pyjama bottoms during Zoom calls. These flexible work arrangements have not only transformed our professional lives but also have the potential to impact the environment significantly. In this blog post, we will compare the environmental sustainability of remote and hybrid work to traditional office work, shedding light on the pros and cons of each approach.
Share by: