Vijf tips om een ​​nieuwe medewerker in je team te verwelkomen

Apr 24, 2022

​Vijf tips om een nieuwe medewerker in je team te verwelkomen


Het verwelkomen van een nieuwe medewerker in het team is een geweldige kans voor alle betrokkenen. Deze persoon beschikt immers over kennis, vaardigheden en ervaring die het bedrijf vooruit kunnen helpen. Daarom is het belangrijk dat je nieuwe medewerker niet alleen goed aan boord komt, maar zich ook welkom voelt vanaf het moment dat hij of zij het kantoor binnenstapt. Houd de volgende vijf tips in gedachten:


  1. Stuur het nieuwe teamlid een gepersonaliseerde e-mail. HR zal de werknemer waarschijnlijk de standaard welkomstmail van het bedrijf sturen, maar het is fijn als je hem of haar er ook een stuurt. Begin met aan te geven hoe enthousiast jij en jouw team bent om de nieuwe medewerker aan boord te hebben. Vermeld waar je mee bezig bent en hoe zijn of haar ervaring een aanwinst zal zijn voor het project. Nodig tot slot de medewerker uit om met vragen of opmerkingen naar u toe te komen.

  2. Maak een collage van collega's. In zijn Fast Company-artikel "5 manieren om nieuwe werknemers zich welkom te laten voelen", suggereert Harvey Deutschendorf in plaats van simpelweg een lijst met namen van directe collega's te geven, een collage te maken met hun foto's met namen en rollen, evenals wat informatie over hun persoonlijke levens, zoals hobby's, huisdieren of iets anders dat de persoon wil delen.

  3. Maak een schaduw-rotatieschema. Als de tijd en het bedrijfsbeleid het toelaten, kan het handig zijn om de nieuwe medewerker een dag lang alle andere teamleden te laten schaduwen. Dit kan de nieuwe medewerker helpen een beter begrip te krijgen van de rol van iedereen in het team.

  4. Stel een mentor aan. Dit zou een meer ervaren werknemer moeten zijn die de nieuwe medewerker kan helpen de cultuur te leren. Houd er rekening mee dat volgens Susan M. Heathfield in haar artikel "Hoe een nieuwe werknemer welkom te heten" voor The Balance, de nieuwe medewerker geen rapportagerelatie met de mentor mag hebben.

  5. Organiseer een sociaal evenement voor het hele team. Nodig op de eerste dag of ergens in de eerste week iedereen uit voor een sociaal evenement zoals een lunch, diner of borrel. Dit geeft het nieuwe teamlid de kans om zijn of haar nieuwe collega's beter te leren kennen - en vice versa.

Door een nieuwe medewerker zich vanaf de eerste dag welkom te laten voelen, zorgt dat er veel voor dat hij of zij zich gewaardeerd en betrokken voelt. Daarom is het altijd de moeite waard om die extra stap te zetten om ervoor te zorgen dat de eerste dagen van elke nieuwe medewerker in uw team een positieve ervaring zijn.

Bronnen:



https://www.thebalancecareers.com/how-to-welcome-a-new-employee-1918829

https://www.fastcompany.com/3039232/5-ways-to-welcome-your-new-employee-to-the-workplace

18 Dec, 2023
But is it always better for your career to leap into something new?
28 Nov, 2023
In today's competitive job market, it's not just your qualifications and work experience that set you apart from the crowd. Your soft (albeit the strangest) skills can be the deciding factor in landing your dream job and thriving in your professional journey. Employers highly value these essential interpersonal abilities and are transferable across various industries and job roles. In this blog post, we'll delve into the world of soft skills, why they matter, and how to highlight them in your resume and interviews.
23 Nov, 2023
The way we work has evolved dramatically in recent years with the rise of remote and hybrid work options – and it’s not just about “to wear or not to wear” pyjama bottoms during Zoom calls. These flexible work arrangements have not only transformed our professional lives but also have the potential to impact the environment significantly. In this blog post, we will compare the environmental sustainability of remote and hybrid work to traditional office work, shedding light on the pros and cons of each approach.
Share by: